Takkura

 

Viimeisin päivitys heinäkuussa 2017

Takkura lopettaa toimintansa syyskuussa 2017!

Kiitos kaikille kuluneista vuosista ja lämmin kiitos myös kaikille Takkuran BAP kasvattien omistajille. Takkuran tie tulee nyt päähänsä, mutta hollantilaisten kanssa jatketaan edelleen uuden projektin Team Bonfiren voimin!

 

Hellurei ja hellät tunteet!

Takkura on virtuaalitalli. Tukikohta sijaitsee Hollannissa - suomalaisesta nimestä huolimatta.

Takkura on joutunut hakemaan omaa suuntaustaan moneen otteeseen, ja päätynyt rentoon puskailuun, jolloin asioiden kanssa ei pidetä kiirettä. Pyöritämme pientä kasvatustoimintaa sekalaisella porukalla, mutta hevosporukasta on havaittavissa hollanninpuoliveristen vahva asema. Suurin osa vanhoista estepainotteisista holsteinereista sai kodin Navelinasta.

Suunnitteluvaiheessa Takkuran oli tarkoitus olla viidentoista karsinan "pientalli", mutta myöhemmin Sanchez halusikin enemmän maata omistukseensa ja siinä sitä sitten ihmeteltiinkin, kun iso, yli 30 karsinan kilpatalli koki valaistuksen ajan ja nousi piikkipuskistaan. Takkuran virallinen avajaispäivä oli 17.07.2012, kun Sanchez oli vihdoinkin suht tyytyväinen tallin maalipintaan ja tarhoihinkin saatiin viimeiset lankut kiinnitettyä. Koko projektihan aloitettiin jo vuonna 2010.

Takkura kuitenkin koki melkoisen muuttorumban heti vuoden 2012 lokakuussa, kun talli vaihtoikin sijaintinsa Suomesta Saksaan - samaan aikaan myös karsinamäärä nousi viiteenkymmeneen. Vuoden 2014 helmikuussa talli vaihtoi sijaintinsa Hollantiin. Päätöstä mietittiin hartaasti edellisen vuoden syksyn ajan, sillä muutoksen myötä hollanninpuoliverisen kasvattaminen on paljon luontevampaa.

Kaiken tämän rennon humppailun lisäksi talli järjestää (*köhköh* ahkerasti) kilpailuja eli ainakin silloin, kun hyvältä tuntuu, koska mitään ei tehdä hampaat kierossa. Valitettavasti hoitajatoiminta ei kuitenkaan kuulu tallin tarjontaan. Myös yksityisten hevosten majoittaminen jäi pois toiminnasta marraskuussa 2015.

 

- Sanchez (VRL-10533, KGR)

 

Ulkoasu © Hirnaus, Pinehill'’s Equestrian
Otsikon kuvat © Hemmelhorst, Holme Trakehners & Tomasz Siergiej
Kaiken muun ellei toisin mainita © Sanchez
Ethän kopioi mitään materiaalia luvatta!