Takkura
Kuvat © BDRS

GaGa`s James Bond, "Bondi"

Nimi GaGa`s James Bond Rekisterinumero VH11-012-0030
Rotu Hollanninpuoliverinen Omistaja Sanchez, VRL-10533
Skp, Säkä Ori, 165cm Maahantuoja Myyntitalli GaGa
Väri Tummanrautias Koulutustaso ko. He B, re. 130cm
Syntymäaika 08.12.2001
(8v. 08.12.2009)
Painotus Esteratsastus

ERJ I palkittu joulukuussa 2012 (6+50+25+15+9=105)
YLA 2 palkittu elokuussa 2013 (30+44+26+35=135)
KWPN I palkittu lokakuussa 2015 (5+3+40+8.5+15+15=86,5)


Sukutaulu

i. Elusive Shooter evm
kwpn, 165cm, trt
ii. Exclusive Alternative evm
kwpn, 163cm, tprt
iii. Flits evm
kwpn, 168cm, rt
iie. Overmeesteren evm
kwpn, 165cm, prn
ie. UnExpected evm
kwpn, 166cm, trn
iei. Knight evm
kwpn, 170cm, musta
iee. Elly evm
kwpn, 164cm, trn
e. Morning`s Wind evm
kwpn, 164cm, trt
ei. Cloudy Sky evm
kwpn, 169cm, mrn
eii. Evening Mist evm
kwpn, 169cm, rt
eie. Nebula evm
kwpn, 170cm, rn
ee. Morning`s Breath evm
kwpn, 164cm, trt
eei. Maximilian evm
kwpn, 162cm, rt
eee. Sun Ray evm
kwpn, 163cm, trt


Katso Bondin sukuselvitys tästä

Bondin isä, Elusive Shooter, on 165cm korkeutta kerännyt tummanrautias hollanninpuoliverinen korkein sukin sekä suurella läsillä. Oria nähtiin paljon kansallisen tason esteradoilla ja sijoituksia näistä tulikin kiitettävä määrä. Muutaman kouluradankin Shotti näki parhaina päivinään, mutta sillä ei ollut tarpeeksi liikettä menestyäkseen. Ori vietti suurimman osan elämästään kasvattajansa luona Hollannissa ja lähti eläkepäiville Ruotsiin. Varsoja Shotilla on vajaa kymmenen, suurin osa ulkomailla kilpailemassa vaihtelevalla menestyksellä.

Bondin isänisä, Exclusive Alternative, oli yksi Hollannin menestyneimmistä esteratsuista. Hyvärakenteinen, noin 163cm korkea, tummanpunarautias ori kierteli vuosia eri ratsastajien kanssa kansainvälisillä kentillä. Alin sijoitusprosentti oli yllättävän korkea, muttei kuitenkaan aivan huipputasoa. Todella nimekkäästä suvusta oleva ori oli myös kysytty jalostuspuolella ja näin ollen varsoja siunaantui kaksitoista kappaletta. Ali vietti viimeiset vuotensa ratsastuskoulussa opetushevosena.

Bondin isänemä, UnExpected, oli aivan tavallinen ratsastuskoulun tuntiratsu. Essi syntyi Saksassa ja kuljetettiin sieltä varsana Hollantiin paikalliselle ratsastuskoululle. Tamma sai hyvän koulutuksen ja osasi vaativalle tasolle asti kouluratsastusta sekä hyppäsi hienosti. Essi oli tummanruunikko ja 166cm korkea hollanninpuoliverinen, kohtalaisen rakenteen omaava tamma. Jälkeläisiä jäi vain kaksi, toinen jatkamaan emänsä jalanjäljissä ratsastuskoululla ja toinen keräämään mainetta ja kunniaa kilpakentiltä.

Bondin isänisänisä, Flits, on suurehko ja hyvärakenteinen ori. Väritykseltään se on rautias läsipää ja säkäkorkeudeltaan noin 168 senttimetriä. Ori kilpaili menestyksekkäästi kansallisilla esteradoilla useiden eri ratsastajien kanssa ja jätti jälkeensä useita menestyviä varsoja, joille periytti esimerkillistä rakennettaan sekä temperamenttista luonnettaan. Nyt se viettää rauhallisia eläkepäiviä Tanskassa. Ori on kantakirjattu toisella palkinnolla.

Bondin isänisänemä, Overmeesteren, oli kaunis punaruunikko, jolla oli jokaisessa jalassa sukat. Korkeutta tammalla oli noin 165 senttimetrin verran, mutta luonnetta sitäkin enemmän. Se oli valloittavan pippurinen tapaus. Meriltä jäi vain kaksi hienoa varsaa, sillä tamma menehtyi jo nuorena ähkyyn. Tamma pärjäsi kuitenkin hyvin esteradoilla ja käväisi muutamaan otteeseen näyttelykehissäkin.

Bondin isänemänisä, Knight, oli noin 170 senttimetriä korkea, komea hiilenmusta ori. Kasvattajaltaan maailmalle lähtenyt Knight kiersi monien mutkien kautta ihmiselle, jonka kanssa pärjäsi loistavasti radoilla. Usean vuoden ajan ori oli yksi Euroopan menestyneimpiä estehevosia ja sitä käytettiin ahkerasti jalostuksessa. Ori periytti jälkeläisilleen hienoa väriään sekä kiitettävää korkeuttaan. Varsoja orilta jäi yli kolmekymmentä.

Bondin isänemänemä, Elly, oli aika tavallinen harrasteratsu. Tamma kierteli muutamissa aluekilpailuissa, toimien kuitenkin pääasiassa arvostetun ratsastuskoulun tuntiratsuna. Noin 164 senttimetriä korkea tummanruunikko tamma oli leppoisa tapaus, ja siksi hyvinkin suosittu tunneilla. Varsoja tamma jätti jälkeensä yhden. Elly eli melkein kolmenkymmenen vuoden ikäiseksi ja nauttikin viimeiset vuotensa erään perheen seurahevosena.


Bondin emä, Morning`s Wind, on menestynyt enemmän kouluradoilla vaativissa luokissa, mutta tokihan se on myös kiertänyt jokusen esteradan vaihtelevalla menestyksellä. Rakenne Monalla on kohdallaan ja se onkin kerännyt näyttelyissä katseita sekä palkintoja. Väriltään tämä hollanninpuoliveritamma on tummanrautias suurin merkein ja korkeutta löytyy 164cm. Nykyään Mona viettää eläkepäiviään Hollantilaisella kasvatustilalla ja on saattanut maailmaan viisi upeaa varsaa.

Bondin emänisä, Cloudy Sky oli 160 senttimetriä korkea, komea mustanruunikko. Ori kilpaili menestyksekkäästi kansallisilla esteradoilla useamman ratsastajan kanssa. Elämänsä aikana Sky ehti asua seitsemän eri kilparatsastajan tallissa ja kiersi ratoja vielä vanhoilla päivillään. Eläkkeelle ori pääsi kahdenkymmenen ikävuoden kieppeillä ja astui tämän jälkeen tusinan tammaa. Varsoja Sky jätti jälkeensä kymmenen ja näistä puolet on jatkanut isänsä kavionjäljissä kilpakentille.

Bondin emänemä, Morning`s Breath, oli todella kaunis tummanrautias suurin merkein. Tammalla oli korkeutta 164 senttimetriä ja se hyppäsi lähes itsensä kokoisia esteitä vaivatta. Tamma asusteli koko ikänsä kasvattajansa luona ja kilpaili tämän sukulaisen kanssa menestyksekkäästi. Tamman ollessa 16-vuotias se kuitenkin loukkaantui pahasti ratsastusonnettomuudessa, ja sen lopettaminen oli paras vaihtoehto. Varsoja Bretti sai kolme ja näistä kaksi on kilpaillut hyvällä menestyksellä kansallisilla radoilla.

Bondin emänisänisä, Evening Mist, oli 169 senttimetriä korkea, rautias piirtopää. Ori kierteli vuosia saman ratsastajan kanssa kansallisilla esteradoilla, keräten reippaasti mainetta ja kunniaa. Voittoprosentti oli korkeampi kuin siihen aikaan kenelläkään eurooppalaisella hevosella ja ori olikin kasvattajansa ylpeydenaihe. Varsoja tältä orilta jäi parikymmentä ja lähes jokainen niistä on jatkanut isänsä kavionjäljissä.

Bondin emänisänemä, Nebula, kierteli pitkään vain aluetason kilpailuissa, kunnes eräs huippuratsastaja näki tamman ja teki tästä tarjouksen. Uudella omistajalla tamma pääsi Amerikkaan asti näyttämään taitojaan, eikä pettänyt ketään. 170 senttimetriä korkeutta kerännyt ruunikko oli kaunis näky kentillä. Varsoja tältä jäi neljä, jotka kaikki jäivät tamman entiselle omistajalle. Näistä kaksi on myöhemmin jatkanut matkaansa muihin koteihin.

Bondin emänemänisä, Maximilian, oli 162 senttimetrinen, komea ja hyväliikkeinen rautias. Ori kierteli suurimmaksi osaksi näyttelyissä pitkin Eurooppaa ja keräsikin huikean määrän palkintoja. Tätä oria käytettiin myös paljon jalostuksessa ja se onkin tuttu nimi hollannintilaisten suvuissa.

Bondin emänemänemä, Sun Ray, oli tummanrautias kaunis tamma, jolle kertyi säkäkorkeutta noin 163 senttimetrin verran. Tamma nähtiin useasti kansallisilla radoilla ja oli yhtenä vuotena olympialaisissa, keräten sieltä mitalin. Ratsastajansa kanssa myös näyttelyistä mainetta kerännyt neiti sai elämänsä aikana viisi hienoa varsaa. Jokainen näistä on perinyt emänsä kauniin rautiaan värityksen.


© sabina, kiitos!


Pikku agentit

Bondi on tarjolla jalostukseen tuontisukuisille puoliveri- ja ponitammoille.

★   s. 27.02.11   o. RW Agent 007 (e. P.K. Dimmalim) Om. Sanchez, Takkura
★   s. 30.04.12   t. Nicita BAP (e. Big Dream Believer) Om. Sanchez, Takkura
★   s. 20.10.12   t. Jamaica 'If (e. Miss Sparrow) Om. Florencia, Vuelo
★   s. 16.09.13   o. One Agent Kern (e. Sunrise Zina) Om. Jasmin, Keskeneräinen
★   s. 27.10.14   t. Revuelto Magnificent (e. Eternity Flow) Om. Dimma, Revuelto


Nimihän se jo kertoo kaiken

Tädättädää... Täältä saapuu Sanchezin oma toimintasankari! Vauhtia ja vaarallisia tilanteita löytyy joka mutkasta ...

Ehei, Bondi on rauhallinen ja kiltti hollanninpuoliverinen, joka ei ikinä tekisi pahaa leppäkertullekaan (No, muurahaiset saattaa talloutua, mutta se on niiden vika, kun jäävät alle). Taluttaessa hepo löntystelee nätisti vierellä, eikä ole huomaavinaankaan tammoja tai maukkaita ruohonkorsia. Välillä voisi kyllä luulla, että ori parka on sairas, kun se ei edes korvaansa letkauta kyseisiin asioihin. (Äh, mä en vaan jaksa sitä eukkojen mäkätystä ja tonne ruoholle on niiiin pitkä matka...)

Muiden hevosten seurassa Bondi on yleensä sellainen sivustaseuraaja, ja ehkä joskus ulkopuolisenkin näköinen, kun se ei muiden ilkikurisuuksiin ja muihin villityksiin osallistu. Muutoin se ehdottomasti tulee kaikkien kanssa toimeen. (Ei toi mun kaksjalkanen ruuantuoja ole kyllä älynnyt vielä, että mulla vaan on niin suuri auktoriteetti, etten mä nyt pikku kakaroiden tasolle alennu. Välillä sitä näkee kuinka jo eläkeiän saavuttaneet hierarkian kärkipäässä olevat lajitoverit alentuvat moisiin kotkotuksiin.)

Hoitaessa ori torkkuu ja viis veisaa siitä, mitä hoitaja touhuaa eli siis kaikinpuolin rento herra. Kaviot on helppo käsitellä, vaikkakin Bondi yleensä nojaa aika reippaasti henkilöön, joka kavioita käsittelee. (Kuulostaa lupaavalta, vai mitä? Don't worry.) Satulavyön kiristäminen onkin sitten vähän hankalampi juttu, koska Bondi pullistelee aika lailla. Kannattaa töniä sitä siis pari askelta niin eiköhän ne ilmatkin sieltä masusta häviä. (Tais siinä tämänkin päivän ruuassa olla jotain...epäsopivaa.) Suitsia laittaessa ori saattaa nostaa vähän päätään, mutta ei niin paljoa, että se haittaisi suitsittajaa. Kuolaimia Bondi ei toisinaan haluaisi suuhunsa eikä silloin siis avaa suutaan, joten peukalon käyttö on muistettava.

Bondi on suosittu niin vasta-alkajien kuin kokeneempienkin kilpurien keskuudessa. Se tietää, milloin sillä on aloittelija selässään ja löntystelee ihan tarkoituksella. Vauhtia siihen ei sitten meinaakkaan saada, joten raippa on hyvä olla mukana! Herra sopii mainiosti talutustunneille, koska vauhti on erittäin rauhallista ja askeleet todella pehmeät.

Koulussa Bondin taidot riittävät vain helpon B:n tasolle, sillä poika on sen verran jäykempää sorttia, että kaikenlaiset vaativammat kuviot edellyttävät niin paljon lämmittelyä ennen kuin ne onnistuvat. (Ja onhan se pelkkä `liikkuminen´ aika tylsää.) Mutta kunnolla vauhtiin päästyään Bondilta saattaakin seuraavaksi kaasun sijaan hukkua jarrut. Se ei ole sitä, että Bondi rupeaisi kuumumaan tai ryöstämään, vaan se innostuu hieman viiveellä tehtävistä eikä haluaisi vielä lopettaa. Tällöin kunnon napakka nykäisy ohjista saa Bondin kyllä hidastamaan, mutta tilaisuudesta kannattaa ottaa kaikki irti. Eiköhän se Bondikin rupea taas tekemään juttuja kuuliaisemmin, jos sitä ei heti pysäytetä.

Esteillä ei tällaista "viiveellä tulevaa innostusta" tule, sillä Bondi on koko ajan sydämellään mukana. Esteillä Bondi kuuntelee koko ajan tarkkaavaisesti ratsastajan ohjeita, oli selässä sitten kuka tahansa. Orin askellus on varmaa ja se osaa itsekin mitoittaa askellustaan sopivaksi. Voisi sanoa, että orin taidot puhkeavat kukkaan, kun se saa hypätä esteitä. Vaikka Bondi onkin jäykempää sorttia, niin se taipuu oikein mainiosti kunhan vain muistaa aina kunnon alkulämmittelyn, ja eritoten arvostaa taivutuksia, ennen kunnon toimintaan ryhtymistä.

Ei varmasti tarvitsisi sanoa näin erikseen, mutta maastoilu orin kanssa on todella mukavaa ja varmaa reippailua. Bondin korvat kääntyilevät innokkaasti ja se toivoo aina vauhdin lisäystä. Ori elää niin omassa kuplassaan ettei se säiky mitään, ellei nyt ihan jotain kaameaa tapahdu.


Kilpailut

Kalenteriin merkitään vain sijoitukset.

Katso Bondin kilpailut tästä

ERJ - sijoituksia 84

10.03.11 - 120cm - 1 / 40 - Bohelia
10.03.11 - 130cm - 5 / 40 - Bohelia
28.03.11 - 130cm - 2 / 40 - Team Quess
25.07.11 - 130cm - 4 / 50 - Alegre
08.08.11 - 130cm - 5 / 38 - StemRa
20.08.11 - 130cm - 2 / 17 - Alegre
22.08.11 - 130cm - 5 / 29 - Alegre
10.07.12 - 130cm - 5 / 30 - Swift Stud
12.07.12 - 130cm - 2 / 30 - Swift Stud
12.07.12 - 130cm - 4 / 30 - Swift Stud
21.07.12 - 120cm - 7 / 51 - Takamaiden Suomenhevoset
22.07.12 - 120cm - 1 / 51 - Takamaiden Suomenhevoset
27.07.12 - 130cm - 3 / 40 - Dark Side Trakehners
01.08.12 - 110cm - 4 / 40 - Hiprakka
05.08.12 - 120cm - 5 / 46 - Lightning
06.08.12 - 120cm - 1 / 30 - Katvusto
06.08.12 - 120cm - 3 / 40 - Takkura
06.08.12 - 130cm - 5 / 40 - Takkura
07.08.12 - 130cm - 4 / 40 - Takkura
07.08.12 - 120cm - 1 / 30 - Katvusto
08.08.12 - 130cm - 5 / 30 - Escorant Trakehners
10.08.12 - 115cm - 1 / 68 - Elgwir Arabians
11.08.12 - 130cm - 1 / 30 - Escorant Trakehners
12.08.12 - 115cm - 2 / 68 - Elgwir Arabians
14.08.12 - 130cm - 3 / 30 - Regea Oldenburgs
15.08.12 - 130cm - 4 / 30 - Regea Oldenburgs
16.08.12 - 130cm - 3 / 30 - Regea Oldenburgs
16.08.12 - 100cm - 5 / 30 - Hurmeen kisakeskus
17.08.12 - 100cm - 3 / 30 - Hurmeen kisakeskus
17.08.12 - 120cm - 5 / 40 - Lai'e Welsh
18.08.12 - 130cm - 5 / 30 - Regea Oldenburgs
18.08.12 - 130cm - 7 / 50 - Koston Suomenhevoset
19.08.12 - 100cm - 4 / 30 - Hurmeen kisakeskus
19.08.12 - 100cm - 2 / 30 - Hurmeen kisakeskus
20.08.12 - 130cm - 4 / 35 - Takkura
20.08.12 - 130cm - 5 / 30 - Satulinna
20.08.12 - 100cm - 3 / 50 - Cirion Stud
21.08.12 - 120cm - 1 / 40 - Lai'e Welsh
21.08.12 - 120cm - 5 / 30 - Satulinna
21.08.12 - 130cm - 1 / 35 - Takkura
21.08.12 - 120cm - 3 / 40 - Undomiel
22.08.12 - 130cm - 3 / 35 - Takkura
23.08.12 - 120cm - 4 / 30 - Satulinna
23.08.12 - 130cm - 4 / 35 - Takkura
25.08.12 - 130cm - 2 / 30 - Satulinna
25.08.12 - 130cm - 2 / 30 - Maanaviljan Suomenhevoset
26.08.12 - 120cm - 5 / 50 - Koston Suomenhevoset
26.08.12 - 120cm - 3 / 80 - Kisakeskus Energia
26.08.12 - 130cm - 1 / 80 - Kisakeskus Energia
26.08.12 - 130cm - 5 / 30 - Maanaviljan Suomenhevoset
27.08.12 - 130cm - 4 / 30 - Maanaviljan Suomenhevoset
29.08.12 - 120cm - 5 / 30 - Satulinna
30.08.12 - 120cm - 1 / 47 - Vaahterapolku
30.08.12 - 130cm - 3 / 30 - Maanaviljan Suomenhevoset
08.09.12 - 130cm - 3 / 30 - Dark Side Trakehners
11.09.12 - 120cm - 3 / 30 - Escorant Trakehners
13.09.12 - 120cm - 4 / 30 - Escorant Trakehners
14.09.12 - 120cm - 1 / 30 - Escorant Trakehners
18.09.12 - 130cm - 5 / 30 - Underground
20.09.12 - 130cm - 1 / 30 - Underground
26.09.12 - 120cm - 2 / 40 - Caral
09.10.12 - 120cm - 3 / 50 - Clueless
10.10.12 - 120cm - 4 / 50 - Clueless
12.10.12 - 120cm - 4 / 40 - Kilpailukeskus Stewart
13.10.12 - 130cm - 3 / 30 - Underground
13.10.12 - 120cm - 5 / 60 - Tositarun Suomenhevoset
13.10.12 - 120cm - 2 / 70 - Kilpailukeskus Bailador
18.10.12 - 120cm - 2 / 40 - Kilpailukeskus Stewart
25.10.12 - 130cm - 6 / 40 - Bairdon
31.10.12 - 130cm - 4 / 40 - Bairdon
31.10.12 - 120cm - 4 / 50 - Lai'e Welsh
01.11.12 - 120cm - 7 / 50 - Takamaan
03.11.12 - 130cm - 5 / 38 - Pientalli Juliet
12.11.12 - 120cm - 3 / 50 - Taavilan Suomenhevoset
13.11.12 - 120cm - 3 / 50 - Taavilan Suomenhevoset
13.11.12 - 130cm - 4 / 30 - Raden Stal
19.11.12 - 120cm - 1 / 30 - Dark Side Trakehners
20.11.12 - 120cm - 1 / 30 - Dark Side Trakehners
24.11.12 - 120cm - 1 / 40 - Kilpailukeskus Stewart
27.11.12 - 120cm - 2 / 40 - Kilpailukeskus Stewart
30.11.12 - 120cm - 4 / 40 - Linya Stud
01.12.12 - 120cm - 5 / 40 - Linya Stud
03.12.12 - 130cm - 4 / 20 - Arlinda Sporthorses
14.12.12 - 120cm - 3 / 40 - Kilpailukeskus Stewart

KRJ - sijoituksia 52

14.01.12 - He C - 1 / 35 - Bahie Arabians
11.07.12 - He C - 4 / 70 - KK Bailador
12.07.12 - He C - 3 / 50 - Stecker
12.07.12 - He C - 4 / 40 - Arvolaakso
13.07.12 - He C - 4 / 40 - Arvolaakso
17.07.12 - He B - 1 / 50 - Roihaja
20.07.12 - He C - 13 / 154 - Duren (KRJ Cup)
20.07.12 - He B - 5 / 60 - Fiktio
21.07.12 - He B - 2 / 40 - Diega Ponies
23.07.12 - He B - 4 / 40 - Diega Ponies
24.07.12 - He B - 5 / 60 - Hex Sporthorses
27.07.12 - He B - 7 / 60 - Hex Sporthorses
29.07.12 - He B - 5 / 30 - Ravenhook Stables
11.08.12 - He B - 4 / 45 - Takkura
11.08.12 - He B - 1 / 90 - Naquila
12.08.12 - He C - 4 / 60 - Fiktio
16.08.12 - He C - 6 / 60 - Fiktio
20.08.12 - He B - 6 / 40 - Brescon Showjumpers
22.08.12 - He B - 4 / 40 - Brescon Showjumpers
24.08.12 - He B - 1 / 40 - Brescon Showjumpers
07.09.12 - He B - 4 / 48 - Taavilan Suomenhevoset
08.09.12 - He B - 5 / 43 - Taavilan Suomenhevoset
08.09.12 - He B - 4 / 48 - Taavilan Suomenhevoset
09.09.12 - He B - 4 / 48 - Taavilan Suomenhevoset
09.09.12 - He B - 3 / 40 - Kaylee Stables
14.09.12 - He B - 5 / 40 - Kisakeskus Energia
03.10.12 - He C - 4 / 40 - Vihermetsän Ratsastajat
03.10.12 - He B - 4 / 50 - VIRKE
04.10.12 - He B - 1 / 40 - Kaylee Stables
06.10.12 - He B - 6 / 50 - Painswick Ponies
07.10.12 - He C - 4 / 50 - Painswick Ponies
07.10.12 - He B - 4 / 40 - Maudire
11.10.12 - He B - 6 / 40 - Shadiya Arabians
13.10.12 - He B - 3 / 40 - Stecker
14.10.12 - He B - 4 / 40 - Stecker
30.10.12 - He C - 6 / 40 - Rumour Ponies
01.11.12 - He C - 1 / 40 - Rumour Ponies
02.11.12 - He B - 4 / 30 - Sinnesro
02.11.12 - He B - 2 / 30 - Sinnesro
04.11.12 - He B - 1 / 30 - Sinnesro
15.11.12 - He B - 1 / 40 - Moondance
20.11.12 - He C - 4 / 40 - Moana part breds
01.12.12 - He C - 1 / 30 - Fiktio
02.12.12 - He C - 1 / 30 - Fiktio
02.12.12 - He B - 3 / 30 - Fiktio
17.12.12 - He B - 6 / 40 - Fiktio
19.12.12 - He C - 2 / 40 - Fiktio
25.12.12 - He B - 1 / 30 - Tahti
27.12.12 - He C - 5 / 30 - Tahti
30.01.13 - He B - 16 / 333 - Bairdon (KRJ Cup)
02.03.13 - He B - 9 / 196 - Oldfinion Dressage (KRJ Cup)
31.12.13 - He C - 4 / 309 - Kilpailukeskus Ginger (KRJ Cup)


Päiväkirja

Katso päiväkirjamerkinnät tästä

02.10.2013

Ori kävi pari kuukautta sitten myös yleislaatuarvostelussa (elokuun tilaisuus) ja pokasi sieltä YLA 2 palkinnon pisteillä 30 - 44 - 26 - 35 = 135p.


30.12.2012

Bondi palkittiin ERJ:n laatuarvostelun joulukuun 2012 tilaisuudessa ERJ I palkinnolla pistein 6+50+25+15+9=105!
Bondi onkin sitten Takkuran ja Saijan ensimmäinen palkittu hevonen, ja vieläpä ensimmäisellä palkinnolla! En kyllä olisi uskonut, että näin hyvin tullaan pärjäämään, ja tuloksia katsoessani olin suorastaan hämmentynyt, mutta kuitenkin hyvin ylpeä omistaja!


12.12.2012

Bondilla on ollut nyt jo muutaman viikon tauko kilpailuista, joka tekee sille ihan hyvää. Herra on siirtynyt nyt kilpailueläkkeelle ja saa viettää koko loppuelämänsä täällä Takkurassa, jos se minusta on kiinni. Toki ori ottaa osaa vielä cup-kisoihin, mutta muuten se saa olla melko vapaasti. Tai no, tietenkin minun täytyy sillä päästä vielä ratsastamaan eikä hellimistä pidä unohtaa! Ori osallistuu tämän kuun laatuarvosteluun, joka on ollut se yksi ja ainoa päämäärä, ja nyt sekin on kohta takanapäin. Olen myös päättänyt, että Bondista on saatava vielä ainakin yksi varsa tänne Takkuraan, joten toivottavasti löydän sopivan tamman jostain.
Bondin lomailusta huolimatta päätin tänään kuitenkin hypätä sillä ja treenata tämän kuun ERJ cupia varten. Ori oli rauhallinen oma itsensä ja liikkui allani luottavaisesti. Hyppäsimme lopulta sittenkin vain muutaman esteen ja keskityimme enemmän tiukkoihin mutkiin ja kaarroksiin. Tein paljon taivutuksia molempiin suuntiin, ja Bondistakin huomasi, että se piti vaihtelusta, vaikkei se mikään kouluintoilija ollutkaan. En halunnut rasittaa sitä paljoa, eikä se tänään ollut tarkoituskaan, joten lopetimme melko pian ollessani tyytyväinen orin suoritukseen. Suuntasin loppukäyntien merkeissä järven rannalle.


11.12.2012

Harjailin Bondia kaikessa rauhassa orin ottaessa samaan aikaan kutakuinkin rennosti: se nuokkui pää miltei karsinan pohjalla. Näin vilaukselta, kuinka Stella juuri katosi kulman taakse ja huhuilin naisen perään. Pian Stella peruuttikin takaisin ja kysyi tarvitsenko apua jossakin. Vastasin, että jos hänellä ei ole kiire, niin maastoseura olisi mukavaa. Stellan ilme kirkastui oitis ja hän lähti samantien hoitamaan Saharan kuntoon. Pian olimmekin Stellan ja hevosten kanssa tallin pihassa valmiina lähtemään pienelle maastolenkille. Olimme saaneet tänne Saksaankin hieman lunta ja tänään oli myös muutama aste pakkasta, joka oli oikein mukavaa vaihteilua syksyiselle ilmastolle. Suuntasimme hevosten turvat kohti jo tutuksi tullutta maastopolkua, ja Bondi pärskähti oikein kuuluvasti, kun maa olikin hiukan upottavaa sen jalkojen alla. Hevosten askellus oli reipasta ja molemmat ratsut näyttivät nauttivan ulkoilmasta. Hetken aikaa käveltyämme, saavuimme metsään, jonne lumi ei ollut päässyt satamaan sankan latvustokerroksen takia. Ehdotin raviin siirtymistä ja Stella siirtyikin Saharan kanssa edellemme. Onneksemme laukkasuora oli loistavassa kunnossa, joten käytimme tilaisuuden hyväksi ja annoimme hevosten laukata pitkän matkaa. Bondi tuntui rennolta laukatessaan ja protestoi hieman, kun jouduimme hidastamaan. Hengityksemme huurusivat ja poskemme punoittivat, kun palasimme tallille. Menimme huolehtimaan hevoset kuntoon ja annoimme niille niiden päiväruuan. Tultuani ulos Bondin karsinasta hyvin kireän oloinen Anton tuli puhelin kourassa luokseni ja tyrkkäsi sen käteeni sanomatta sanaakaan ja poistui viivana muualle. Minulle selvisi, että olin ilmeisesti unohtanut hakea äitini lentokentältä...


28.11.2012

Ensiksikin herrallemme kuuluu pelkkää aurinkoa (tai sitten omistaja on vain itse liian innoissaan)! Syksyn aikana on ehtinyt tapahtua vaikka mitä, mutta kaikki tapahtumat ovat ehdottomasti positiivisia. Tärkein asia on varmasti se, että Bondin ensimmäinen jälkeläinen RW Agent 007 on siirtynyt omistukseeni, ja ori asustelee Kaylee Stablesissa. Jännää tästä tekee sen, että ori oli kadoksissa pitkän aikaa, eikä kukaan tiennyt missä päin maailmaa Aksu viilettää. Ja jos jatketaan vielä varsa-asioilla, niin maailmaan on saatu myös kolmas pikku agentti! Varsalla on myös todella vahvat perustat menestymiseen, sillä sen emä on jo palkittu kilpuri eikä Bondikaan mikään huono valinta isäksi ole.
Nyt kun katselee noita kilpailukalenterin tuloksia, niin voi vain ihmetellä, että mistä sitä oikein lähdettiin liikkeelle. Minulle tuo määrä sijoituksia on huima määrä, ja Bondi yksi ensimmäisistä hevosistani, jolla niitä on noin paljon. Ja se, että Bondi on pärjännyt kouluratsastuksessakin ihan yli odotusten. En koskaan ajatellut, että tämän orin kanssa voitaisiin riemuita "pelkän liikkumisen ilosta", jos se ei sisällä edes jonkin sortin esteitä. Ilmeisesti olin väärässä.


21.07.2012

Huhhuh, niin se aika rientää vikkelästi! Bondin kanssa olemme olleet kimpassa jo reilut kaksi vuotta ja ori on kehittynyt matkan varrella valtavasti. Yhä se on samaisessa mamman mussukka -asemassa, ja tuskin tämä etuoikeus mihinkään katoaa... Minusta myös tuntuu, että meidän yhteistyömme on hioutunut huippuunsa, ja tekemämme työmäärä sen eteen tullaan palkitsemaan. Bondi on elämänsä kunnossa ja kisapuolellekin kuuluu vain hyvää. Tuloksia on jo tullut muutama kappale, ja herra on koulupuolella nyt kesäkaudella pärjännyt oikein hienosti. KRJ'n cupistakin ori nappasi sijoituksen! Nyt vain odotetaan, että estepuolella ori näyttää kyntensä. Olen ajatellut, että Bondin kanssa on hyvä pitää tavoitteet korkealla. Se jää kuitenkin vielä nähtäväksi, millaisiin saavutuksiin tämän orin kanssa päästään. Kaiken kukkuraksi Bondi on saanut jo toisen jälkeläisenkin, tamman nimeltä Nicita BAP. (Nica on lisäksi ensimmäinen Takkuran kasvattajanimeä kantava hevonen.)Valmentajien kommentit

Katso valmennusmerkinnät tästä

01.12.2012 - estevalmennus

"Saavuin valmentamaan hienoa puoliveriratsukkoa, joka oli verryttelemässä maneesissa. Alkuun pyysin Saijaa ratsastamaan keskiympyrälle, jotta saisimme Bondin taipuisaksi, sekä kunnolla avuille. Saija siirsi hevosensa raviin ja tehtävänä oli väistää takapäätä ulospäin, joka verryttelisi ja saisi takajalat kunnolla työskentelyyn. Ajoittain Bondi oli hieman levoton Saijan kädelle, mutta kehotin ratsastajaa istumaan vakaammin ja käyttämään apujaan hyvin kevyesti, hevonen rauhoittui jo heti hieman ja tehtävä sujui mallikkaasti.
Laukassa jatkettiin ympyrällä aivan samaista tehtävää. Bondi oli selvästi hidas ratsastajansa pidätteille, joten pyysin Saijaa pysäyttämään orin muutamaan otteeseen. Pikkuhiljaa myös jarrut alkoivat löytyä ja ori alkoi olla jo paljon taipuisampi! Aloitimme pienen huilahduksen jälkeen hyppäämisen, olin kasannut lyhyen, mutta teknisen radan, joka vaatisi hevoselta ja ratsastajalta yhteistyötä, sekä keskittymistä.
Alkuun rata oli n. 80cm korkea. Bondi innostui hyppäämisestä ja vaikka muutamalle esteelle hyppypaikat eivät sattuneetkaan juuri oikeaan kohtaan, Bondi kampesi esteistä hienolla hyppytyylillään kevyesti yli. Meno näytti sujuvalta muutamaa huonoa lähestymistä lukuun ottamatta, mutta neuvoin Saijaa ottamaan hevostaan kaarteissa hieman enemmän pakettiin, ettei se pääsisi valumaan pitkäksi. Nostin radan vielä 130cm korkeudelle, eikä korkeus näyttänyt tuottavan Bondille vaikeuksia! Nyt rata oli tasainen, tempo juuri sopiva ja lähestymisetkin onnistuivat moitteetta.
Päätimme lopettaa hyppäämisen onnistumiseen ja kehotin Saijaa tekemään Bondin kanssa pitkät ja palauttavat loppuverryttelyt ravissa ja käynnissä." ~ Wen


18.03.2011 - estevalmennus

"Bondi käveli jo reippaasti maneesissa kun saavuin, joten aloitimme heti verryttelyn. Saija oli kertonut että Bondi oli hieman jäykempää sorttia, joten he tekivät muita enemmän ympyröitä ja voltteja verrytellessään. Aloimme hetken kuluttua tulemaan ravipuomit molemmilla pitkillä sivuilla; toisella pitkällä sivulla puomit olivat pitkillä väleillä, ja toisella sivulla välit olivat niin pienet että Bondikin joutui askeltaan reilusti lyhentämään. Bondi oli hyvin hereillä koko ajan ja vaikka aluksi puomit hieman kolisivatkin, ori pysyi hyvin Saijan hallinnassa. Otimme puomit myös laukassa, jolloin Bondi hieman innostui ja teki kaikkien yllätykseksi pukin. Tähän Saija kommentoi nauraen, että Bondilla oli ollut pari vapaapäivää; jatkoimme harjoitusta. Tämän jälkeen ori toimi hienosti eivätkä puomitkaan enää kolisseet. Verkkaesteenä otimmekin kaksi ristikkoa, joiden väliin tuli ottaa hevosesta riippuen 4 taikka 5 askelta. Bondi tuli tämän välin neljällä, jonka jälkeen pyysin Saijaa tulemaan välin 5 askeleella. Bondi hieman heilautti päätään kun se joutui hidastamaan askeltaan, mutta tuli hienosti välin 5 askeleella, vaikkakin viimeinen askel mahtui vain juuri ja juuri ennen estettä. Aloimme hyppäämään tätä suhteutettua lopulta ihan kunnolla; pysty, neljä laukkaa, okseri. Estekorkeus olis aluksi vain sen 60cm, että hevoset vetryisivät isompiin hyppyihin. Kerran näimme jättiloikan, kun Saija yritti ottaa väliin viisi askelta, mutta Bondipa päätti tulla välin neljällä; onneksi Saija pysyi kyydissä! Lopputunnista Bondi ja Saija pääsivät hyppäämään 120cm pystyä ja 130cm okserin kahteen kertaan, emmekä nähneet tänään tiputuksia ollenkaan tältä ratsukolta! Loppuverryttelyissä Bondi oli hyvin kuulolla, ehkä hieman reipas. Valmennus meni jokatapauksessa hyvin tältä ratsukolta, ja heidän yhteistyötä oli kiva katsoa." ~ Rebecca, Bohelia


27.02.2011 - estevalmennus

"Alkulämmittelyissä Bondi oli hiukan laiskan livakka, kentällä se ei oikein syttynyt vaan löntysti hangessa sen mikä oli pakko. Maneesissa esteet nähtyään se hieman virkosi, alkulaukassa se oli jäykkä ja punkeva, lämppäriesteillä Bondi pudottikin esteen. Kun Saija antoi kunnolla pohjetta ja napautti raipalla merkiksi että nyt tosissaan, Bondi alkoi nostella jalkojaan sen mukaan kun esteetkin nousivat. Kun esteet olivat valmennuskorkeudessa 90 sentissä, alkoi Bondikin virkistyä ja taipua. Ensimmäinen tehtävä oli Bondille helppoa kauraa, oikeat ponnistuspaikat löytyivät kaikilla teillä tuossa tuokiossa. Seuraavassa tehtävässä Bondi olikin hieman vaikeuksissa, vaikeilla kiemurateillä ja tiukoissa mutkissa. Bondi painautui pohjetta päin ja punkesi lapa edellä esteelle, jolloin Saijan oli pakko muutaman kerran ohjata Bondi pois esteeltä, muuten olisi tullut törmäys. Parin epäonnistumisen jälkeen teimme hetken aikaa Bondilla ympyröitä, voltteja ja taivutuksia. Bondin oli alettava kuuntelemaan sisäpohjetta. Kun Bondi oli kuuntelevainen ja reipas, kokeilimme tehtävää uudelleen ja nyt se sujui jo paljon paremmin. Bondi on hieman hidas jaloissaan ja se on aina välillä vaikeuksissa itsensä kääntämisessä mutkissa. Bondia voikin kotona treenata herkemmäksi pohkeelle ja tiukkoja mutkia täytyy myös treenata. Esteillä Bondilla ei ollut mitään hätää, ori hyppäsi kaikki esteet lämmettyään reilusti ilmavaraa jättäen. Bondilla on hyvin miellyttävä hyppy ja muutenkin se vaikuttaa kovin varmalta menijältä. Sarjoilla Bondilla ei ollut hätää, se oikein innostui sarjasta jossa oli kaksi 90cm pystyä, yksi 95cm pysty ja yksi 100cm okseri. Tämän sarjan jälkeen Bondi teki ilopukin ja pienen laukkaspurtin ollessaan niin paineissaan. Erikoisesteilläkään ei Bondilla ollut hätää, tutustuttuaan niihin kunnolla se hyppäsi kaikki risuesteistä vesimattoesteisiin reilulla ilmavaralla. Lopuksi teimme radan joka sisälsi kaikennäköistä estettä korkeudella 90-100cm. Siinä Bondi näytti kykynsä ja oli oikein liekeissä! Pääosin Bondi osoitti olevansa hyvin potentiaalinen estehevonen, ei kun kisaradoille pienen treenin jälkeen!" ~ Zana


02.09.2010 - estevalmennus

"Bondin innostus alkuverryttelyssä oli vähän niin ja näin, ja Saija sai käyttää todella vahvaa pohjetta ja raippaakin, että edes jonkinlainen eteenpäinpyrkimys löytyi. Volteilla ori kaatui aluksi vähän sisäpohjetta vasten. Kun esteitä alettiin hyppäämään, muutos orissa oli todella valtava. Bond ja Saija olivat ensimmäisenä hyppyvuorossa, sillä ori oli jostain syystä todella innoissaan, eikä meinannut pysyä aloillaan. Bond näytti esimerkin askeleet esteille sovittavasta hevosesta. Radalla Bond olikin parhaimmillaan juuri sarjalla ja hypyt sujuivat mainiosti. Saijan myötäys oli hyvä, mutta muistathan aina katsoa seuraavaa estettä kohti jo edellisen päällä. Laukanvaihto esteen päällä tuotti ratsukolle vaikeuksia, mutta loppujen lopuksi sujui sekin. Kaikenkaikkiaan molemmilta löytyy huimasti potentiaalia! Kun koko ryhmä oli suoriutunut heille annetuista tehtävistä, annoin luvan siirtyä loppukäynteihin." ~ Sikke


 

Ulkoasu © Hirnaus, Pinehill's Equestrian
Otsikon kuvat © Hemmelhorst, Holme Trakehners & Tomasz Siergiej
Kaiken muun ellei toisin mainita © Sanchez
GaGa`s James Bond on virtuaalihevonen!