High Hopes in Velvet Quality


Nimi Rekisterinumero
High Hopes in Velvet, "Vertti" VH18-012-0038

Rotu, skp

Omistaja
Hollanninpuoliverinen, ori Sanchez, VRL-10533

Väri, säkä

Kasvattaja
Tummanruunikko, 168cm Escapisme

Syntymäaika

Painotus, taso
01.01.2018, 8v. 01.03.2018  Suomi Kouluratsastus, Grand Prix

Quality

10.02.2018 (64,444%)

Vertin hankinta ei ollut yksi niistä monista päähänpistoistani "kaikki-mulle-heti-nyt" -mentaliteetillä. Olin nähnyt Vertin tulevan isäorin muutamaan otteeseen kilpailuissa tositoimissa ennen kuin päätin pyytää tästä astutusta. Ori oli upea ilmestys, mutta halusin olla varma, että sillä olisi muutakin näyttöä. Pieneksi ongelmaksi muodostui emän löytäminen, mutta onneksi isäorin omistajalta löytyi juuri sopiva tamma. Astutus onnistui ja jäin odottamaan kaunista varsaa syntäväksi.

Tallissa Vertti on ihan kympin oppilas ja muut pojat saisivat ottaa siitä mallia. Orista huokuu rauhallinen olemus koko ajan, eikä se ole moksiskaan ylimääräisestä vilinästä ja touhuilusta sen ympärillä. Orin voi hoitaa hyvillä mielin karsinassa. Varusteiden laitto onnistuu helposti, koska ori ei ole niitä, jotka yrittävät ylimääräisiä jekkuja hankaloittaakseen asiaa. Ori viihtyy ulkona todella paljon, oli keli mikä hyvänsä. Välillä sitä on vaikea saada tarhasta sisälle, ja maanittelussa saattaa mennä tovi.

Vertti on rehti kumppani, jonka kanssa on miellyttävä tehdä asioita niin maasta kuin selästä käsin. Ratsuna ori on luotettava ja on hyvin harvinaista, että se alkaa niskuroimaan tai on yhteistyöhaluton. Orilla on hyvin lennokkaat ja näyttävät askeleet joka askellajissa, ja erityisesti ravi on Vertin valttikortti.Sukutaulu

i. Dead of Night
kwpn, 169cm, m tob dw
KRJ-II, PKK-V, PP-MVA
ii. Eueucoyotl vd Shadow
kwpn, 170cm, mkrj
KRJ-II, KWPN-III
iii. Enough English
KV-II
iie. Narsil vd Shadow
KTK-III
ie. Nightmare Horror
fwb, 166cm, rt dw
KRJ-I, PP-MVA
iei. Big Bad Wolf
KRJ-II
iee. Carya Nighty-Night
KRJ-III
e. Camarina von Lark
old, 170cm, trn
KTK-III
ei. Oldfinion Sothis
old, 176cm, prn
eii. Rothkeller's Cory
eie. Oldsfell's Ariette
ee. Castalia von Lark
old, 171cm, rn
KRJ-I, KTK-III, KV-II, YLA2
eei. VIR MVA Ch Gerrodian
VSN Ch, KTK-II, KRJ-I, YLA1
eee. Cretheis von Lark
KRJ-I, YLA1

Isälinja: Dead of Night - Eueucoyotl vd Shadow - Enough English - Grashopper Experiment (4)
Emälinja: Camarina von Lark - Castalia von Lark - Cretheis von Lark - Coral Madness (4)

Katso muut suvusta

iiii. Grashopper Experiment (ERJ-I, KRJ-II, KWPN-I)
iiie. Vanilla Venus (KRJ-II, KWPN-II, YLA2)
iiei. Hot Shot (KRJ-II, YLA3)
iiee. Dolores Claiborne (KRJ-I, KWPN-I, YLA2)

ieii. Plastoned (KRJ-I)
ieie. Eden (KRJ-I, YLA2)
ieei. China Syndrome xx (KTK-III)
ieee. Night of the Livin' Dead

eiii. Sirius (Ch, KRJ-II, YLA2)
eiie. Crown Cruel
eiei. Dontare (KRJ-I)
eiee. Schöne Amelie (ERJ-III, KRJ-II)

eeii. Accordian (KTK-III, MSY-B, MSY-P)
eeie. Kamilla (KRJ-I, YLA2)
eeei. Marsious (KRJ-I, YLA2)
eeee. Coral Madness (KRJ-I, YLA2)


Jälkikasvu

Ei vielä jälkeläisiä.
Jälkeläistiedot haetaan suoraan VRL:n rekisteristä.

Kilpailut

Hevonen kilpailee porrastetuissa kilpailuissa jaoksessa KRJ.

Taso: 10/10

kuuliaisuus ja luonne: 3032.45
tahti ja irtonaisuus: 3807.02

Päiväkirja

04.03.2022, kouluvalmennus

kirjoittanut Helmi, 400 sanaa

Iso puoliverinen kurkkasi maneesin ovesta sisään - suurin osa valmennettavistani on hieman hämillään uudesta paikasta ja ihmisvilinästä. Tämä tyyppi sen sijaan katseli uteliaana ympärilleen, mutta ei näyttänyt muuten stressaavan uutta paikkaa. Katselin ratsukkoa kiinnostuneena, ori oli minulle uusi tuttavuus ja minua kiehtoi sen tapa olla kuin kotonaan uudessakin paikassa.

“Tänään meillä on aiheena pohkeenväistöt ja ravityöskentely, me kaikki halutaan että hevonen on mahdollisimman rento ja tarpeeksi jalalla ratsastettu, jotta me saadaan tehtyä kauniita väistöjä sekä esimerkiksi lisättyä ravia. Me alotetaan ensiksi tekemällä pohkeenväistöjä käynnissä, mä haluan nähdä suoran hevosen joka astuu hyvin ristiin, sen lisäks sen hevosen täytyy pysyä suorana, pohkeenväistö ei tehdä vinolla hevosella. Ensiksi treenataan ravissa niin, että hevosen etujalat pysyy uralla, takajalat tulee uran sisäpuolelle ja väistetään niin, koska siten me voidaan varmistaa, että se hevonen on suora, Ella voi alottaa!” Vertti siirtyi kevyesti raviin ja tuli väistöön vaadittavalla suoruudella. Ori suoritti väistön hyvin, se oli suora, sen tempo oli hyvä ja mikä tärkeintä sen takapää tuli aktiivisesti perässä, eikä jäänyt jälkeen. Ratsukko tuli tehtävän muutaman kerran, jolloin päätin hieman muuttaa sitä. “Se tulee niin hyvin Ella, et tulkaa seuraavan kerran niin, että ota noin viis askelta väistöä uralta pois ja sitten saman verran askelia takaisin, haluisin nähdä neljä väistöä per pitkä sivu.”

Vertti ravasi kuuliaisesti ratsastajan alla ensin ison pääty-ympyrän ja siirtyi sitten väistötehtävään. Ensimmäiset väistöt menivät todella hyvin, mutta joko kuski tai hevonen nuupahti sen verran, että viimeinen väistö oli hieman laiska, eikä ratsukko päässyt kunnolla uralle ennen kulmaa. “Muuten hyvä mutta ratsasta Ella se siihen viimeiseen väistöön asti kunnolla, muuten se ei ehdi sinne uralle kokonaan ja tuo kulma tulee huonosti. Tuu uudestaan heti perään se toinen pitkä sivu.” Ratsukon tullessa uudestaan väistöjä Ella oli enemmän hereillä ja sai ratsastettua kaikki neljä väistö sujuvasti. “Tosi hyvä kehu paljon. Kävele hetki ja sen jälkeen otetaan hiukan siirtymisiä niin, että kokoat sitä ravissa ennen käyntiin siirtymistä, ja ratsastat kunnolla käynnissä eteen, ennen siirtymistä raviin.” Seurasin ratsukon tekemiä siirtymisiä. Alkuun ne olivat hiukan liian hitaita, vaikka Vertti kokosikin ravissa hyvin ennen siirtymistä. En kuitenkaan halunnut vielä kommentoida asiaa, koska halusin nähdä korjaantuuko se muutaman siirtymisen jälkeen. Kuten olin arvellutkin, siirtymiset alkoivat parantua ja parantua koko ajan lisää.

Loppukommentti: Tosi kiva ratsukko ja toivoisin näkeväni teidät uudestaankin valmennuksissamme. Treenatkaa kotona erilaisia väistöjä ja siirtymisiä. Ori suorittaa ne kyllä hyvin, mutta on alkuun hieman ehkä hidas. Yrittäkää suorittaa tehtävät niin, että se olisi heti hereillä ja ratsastakaa ne kunnolla loppuun.