Ciriano

Rotu Rekisterinumero
Hannover VH14-011-0077

Skp, säkä

Omistaja
Ori, 162cm Sanchez, VRL-10533

Väri

Maahantuoja
Ruunikko Nancy Jacobs

Syntymäaika

Painotus, taso
14.05.2013, 8v. 14.09.2013  Saksa Esteratsastus, 160cm

Ciriano on ulkonäöltään ja liikkeiltään näyttävä ori. Luonteeltaan se on kuitenkin ihan päinvastainen, mikä tuli melkoisena yllätyksenä koko tallin väelle. Tosin pakko kai meillekin oli joskus eksyä niitä toisen ääripään hevosia: säikkyjä, hermostuneita ja passiivisia ainaisten testosteronihirmujen sijaan.

Karsinassaan ori kyhjöttää lähellä takaseinää eikä sitä usein tapaa vilkuilemasta käytävälle. Muutenkin ori viihtyy parhaiten omissa oloissaan eikä sitä edes tarhata muiden seuraan. Ei sillä, että Ciriano olisi vaaraksi muille. Pikemminkin se on vaaraksi itselleen, kun se ei osaa puolustautua muiden pompottelulta. Ori osaa vetää pääroolinsa "teiniangsti" ja "tossun alla" hämmästyttävän hyvin. Välillä toivonkin, että ori ymmärtäisi puhettani, jotta voisimme käydä läpi terapiakeskustelun.

Ratsastettaessa ori kaipaa ratsastajansa henkistä ja fyysistä tukea. Orin vauhti tuppaa hyytymään, ellei sitä patista eteenpäin. Koskaan sitä ei tarvitse toppuutella tai pelätä, että se karkaisi käsistä vauhdin takia. Ciriano on selvästi yhden ihmisen ratsu, sillä se voi saada slaagin, jos joku edes vähän vieraampi yrittää sen selkään.Kuvat © Klosterhof MedingenQuality
24.10.2017, 58,889%

Sukutaulu

i. Cirillano evm
hann, 160cm, rn
ii. Christiano evm
hann, 163cm, prn
iii. Crash & Burn evm
iie. Angelina evm
ie. Cybilla GER evm
hann, 160cm, trt
iei. Audacious Comic evm
iee. Cally Harriot evm
e. Mona Lena GER evm
hann, 165cm, rt
ei. Stefano GER evm
hann, 168cm, rn
eii. Steldante evm
eie. Fluffane evm
ee. Lumos evm
hann, 163cm, vrt
eei. Obliviate evm
eee. Finite Incantatem evm
Lue lisää suvusta

i. Cirillano oli massiivinen pienikokoinen ruunikko ori, joka rotevuudestaan huolimatta, oli hyvin ketterä hevonen ja ylitti vaivattomasti jopa 150cm esteet. Cirillano myytiin nuorena Saksasta Tanskaan kilparatsastajalle, joka huomasi orin kyvykkyyden. Ratsukko menestyi erinomaisesti niin kotimaassa kuin muualla Eurooppaa. Cirillano oli poikkeuksellisen lahjakas hevonen joka sijoittui aina kärkinelikkoon. Orin ura katkesi harmillisesti vain yhdeksän vuoden iässä orin joutuessa ratsastusonnettomuuteen. Onnettomuuden seurauksena orilta murtui etujalka kolmesta kohtaan. Kilpahevoseksi Cirillanosta ei enää ollut, mutta jalostushevoseksi kyllä. Cirillano astui lukemattomia tammoja, pääosin Euroopasta, ja orin jälkeläiset ovat isänsä tavoin menestyneet hyvin esteratsastuksessa. Orin jälkeläiset ovat harvinaisen sirorakenteisia isäänsä nähden.

ii. Christiano oli punaruunikko pienikokoinen näppärä ori, joka menehtyi 25-vuotiaana vanhuuden tuomiin vaivoihin. Elinaikanaan ori oli erinomainen esteratsu, joka vaikutti pääosin Suomessa. Christiano ei ollut rakenteeltaan erityisen kaunis, mutta ori oli luonteeltaan nöyrä ja miellyttämisenhaluinen, mikä teki Christianosta helpon hevosen käsitellä. Christianolla riitti hyppypotentiaalia, mutta orin omistaja ei ollut kovin kiinnostunut esteurasta. Ori kilpaili enimmäkseen Saksassa erinomaisella menestyksellä usean vuoden ajan. Christiano sai astutusluvan viideksi kaudeksi, mutta jalostusorina ori ei erityisemmin herättänyt suosiota. Christiano astui yhteensä kymmenen tammaa. Cirillano oli orin jälkeläisistä ainut, joka menestyi esteratsastuksessa.

iii. Crash & Burn oli vain 155cm korkea suurimerkkinen ruunikko ori, joka oli pienestä koostaan erinomainen esteratsu. Crash & Burn ylitti vaivattomasti jopa 160cm korkeat esteet. Ori oli syntyjään Ruotsista, josta Crash & Burn myytiin kovalla hinnalla Yhdysvaltoihin neljän vuoden iässä. Orilla oli vähintäänkin erinomainen suku, joka vain lisäsi hevosen arvoa. Pienikokoinen Crash & Burn oli luonteeltaan räväkkä hevonen ja toisinaan impulsiivinen, minkä takia orille oli vaikea löytää sopivaa ratsastajaa. Tämä myös haittasi kilpailuissa. Mikäli orilla oli sopiva ratsastaja, ylsi Crash & Burn uskomattomiin suorituksiin. Ori ruunattiin yhdeksän vuoden iässä, mutta ruunaus ei tasoittanut Crash & Burnin luonnetta. Päinvastoin, orista tuli entistäkin haastavampi hevonen ja lopulta kisaura jätettiin toissijalle. Jälkeläisiä orille kertyi kaksi, jotka kumpikaan ei ole onneksi perinyt isänsä haastavaa luonnetta.

iie. Angelina oli tummanpunarautias suurikokoinen tamma, jolla oli tavattoman kaunis pää. Angelina oli rakenteeltaan kuin tehty estehevoseksi, harmi vain että tamman pää ei kestänyt kisahevosen elämää. Tamma oli luonnostaan helposti stressaantuva, jonka kanssa sai aina olla varpaillaan. Angelina oli syntyjään kotoisin Saksasta, ja se myytiin Suomeen yhdeksän vuoden iässä. Tamma polveutui erinomaisista linjoista, joten Angelina ostettiin pääosin siitostammaksi. Tuli mutkia matkaan ja useasta yrittämästä huolimatta Angelina ei vain tiinehtynyt. Lopulta tamma käytiin klinikalla testaamassa ja kävi ilmi, että tiinehtymisen mahdollisuus oli hyvin pieni. Sitkesti tammaa yritettiin astuttaa ja lopulta Angelina tiinehtyi tamman lopulta varsoessa ruunikon orivarsan. Orivarsa jäi tamman ainoaksi eikä Angelina tiinehtynyt enää toista kertaa.

ie. Cybilla GER on pienikokoinen tummanrautias tamma menestyneestä isälinjasta. Cybilla oli alunperin kotoisin Yhdysvalloista, josta tamma myytiin nelivuotiaana Tanskaan ja vuotta myöhemmin Saksaan. Cybilla oli kuin luotu estehevoseksi. Tamma oli peloton hevonen, joka ylitti vaivattomasti minkä tahansa esteen. Cybilla kilpaili usean vuoden ajan ansiokkaasti niin Saksassa kuin muualla Eurooppaa. Cybilla oli niitä harvoja tammoja, jotka myös menestyivät maailmalla. Tamma oli ainutlaatuinen eläin, joka tunnettiin pian myös muualla maailmaa. Cybilla lopetti kisauran 11-vuotiaana ja siirtyi siitostamman rooliin. Harmillisesti tamman hedelmällisyys ei ollut kovin hyvä, joka myös hankaloitti tamman tiinehtymistä. Cybilla varsoi neljä tervettä varsaa, jotka ovat osoittautuneet emänsä tavoin erinomaisiksi esteratsuiksi. Nykyisin Cybilla viettää eläkepäiviään Saksassa.

iei. Audacious Comic oli alkujaan kotoisin Saksasta, josta ori myytiin vuotiaana kovaan hintaan Yhdysvaltoihin esteratsastajalle, joka etsi itselleen uutta kilpahevosta. Audacious Comic ei ollut rakenteellisesti korrektein, mutta orilla oli luonne kohdillaan ja se oli kuin luotu esteradoille. Suurikokoinen ori voitti lähes jokaisen kilpailun, johon se osallistui. Pian ratsukko siirtyi kilpailemaan kansainvälisesti. Ratsukko sijoittui ensimmäisissä MM-kisoissaan kolmanneksi ja seuraavana vuonna ratsukko starttasi uudelleen, tällä kertaa sijoittuen hopeasijalle. Pian viimeisimpien MM-kisojen jälkeen Audacious Comic loukkaantui ratsastusonnettomuudessa ja kisaura jouduttiin jättämään kesken. Orilla oli kysyntää jalostuksessa ja myöhemmin Audacious Comic osoittautui erinomaiseksi periyttäjäksi, jonka jälkeläiset ovat menestyneet esteratsastuksesssa.

iee. Cally Harriot oli 162cm korkea ruunikko tamma, joka oli hyvin suurimerkkinen. Emän suvussa on ollut muitakin suurimerkkisiä hevosia, joten on arvailtu että Cally Harriot olisi ollut sabino. Cally Harriot oli alkujaan kotoisin Kaliforniasta. Tammalla oli valtavasti hyppypotentiaalia, mutta Cally Harriotin luonne ei soveltunut kilparadoille. Tamma stressaantui helposti kisapaikoilla, mikä opittiin kantapään kautta. Cally Harriotin ensimmäiset estekilpailut päätyivät katastrofaalisesti hylkyyn, sillä hermostunut hevonen ei ollut hallittavissa. Päätettiin että Cally Harriot palvelisi paremmin siitostammana. Epäonneksi tamma ei ollut kovin hedelmällinen ja yhteensä Cally Harriot varsoi vain kaksi jälkeläistä.

e. Mona Lena GER oli sirorakenteinen hannover, joka syntyi Saksassa esteratsastajalle, joka kaavaili tammasta kilparatsua jo ennen tämän syntymää. Jo parivuotiaana Mona Lena oli harvinaisen kehittynyt ikäisekseen ja osoittautui jo tällöin potentiaaliseksi estehevoseksi. Tamma ylitti minkä tahansa esteen vaivatta. Nelivuotiaana Mona Lena starttasi ensimmäisen kerran ja vaikuttavasti sijoittui ensimmäiseksi huikein tuloksin. Ratsukko kilpaili aktiivisesti vuosien ajan ympäri Eurooppaa. Mona Lena osallistui ensimmäisiin MM-kisoihinsa ja sijoittui kymmenenneksi, joka oli huikea tulos nuorelta hevoselta. Tamman täyttäessä 12 vuotta siirtyi se sivuun kilpakentiltä. Mona Lena oli erinomainen emätamma ja varsoi kuusi kertaa.

ei. Stefano GER oli massiivinen ruunikko ori, jonka kuvailtiin olevan luonteeltaan häijy. Sanottiin että orin kanssa pärjätäkseen täytyi olla vähintään yhtä häijy. Sopivaa ratsastajaa oli vaikea löytää ja kun sellainen löytyi, oli ratsukolla vain taivas rajana. Ratsukko kilpaili usean vuoden aktiivisesti, pääosin Saksassa. Ratsastajalla oli muita velvollisuuksia perheen lisäksi, jotka estivät kilpailumatkat muualle maailmaa. Stefano GER kilpaili jopa 16-vuotiaaksi asti. Kilpailujen lomassa ori oli satunnaisesti myös jalostuskäytössä. Vaikka Stefano GER oli erinomainen esteratsu, niin orin luonne ei herättänyt tammanomistajissa kamalasti suosiota, joten jälkeläismäärä jäi alle kymmeneen.

eii. Steldante, tämä kimo ori oli elinaikanaan kenties Euroopan tunnetuimpia esteratsuja. Steldante oli kotoisin Saksasta, josta ori myytiin kolmivuotiaana huikeaan summaan Ruotsiin. Orin hyppylahjat huomattiin varhain ja Steldante oli älykäs eläin, joten koulutus oli helppoa. Kisauran alku oli kivikkoinen, sillä ensimmäisissä kilpailuissaan ratsukko joutui ratsastusonnettomuuteen. Steldantelta murtui takajalka ja ratsastajalta käsi. Ratsukolla oli takanaan pitkä toipuminen, mutta puolitoista vuotta myöhemmin ratsukko teki paluun radoille. Steldante kohosi nopeasti kansallisiin kilpailuihin pärjäten monia hyviä hevosia vastaan. Steldante oli vahvaluontoinen hevonen eikä siksi ollut helpoimpia ratsastettavia. Ori kilpaili 12-vuotiaaksi asti, jolloin vanha vamma esti kilpailemisen.

eie. Fluffane oli näppärä pienikokoinen raudikko tamma, josta ei tiedetty paljoakaan. Tamma syntyi Saksassa yksityiselle kasvattajalle, josta se myytiin siitostammaksi. Fluffanessa oli paljon täysiveriverta ja se myös näkyi tamman olemuksessa. Fluffanen tiedetään varsoneen neljä kertaa, joista Stefano GER on ainoa otsikoihin noussut. Itse Fluffane menehtyi 22-vuoden iässä, oletettavasti vanhuuteen.

ee. Lumos oli sirorakenteinen vaaleanrautias tamma, jonka sanottiin olevan luonteeltaan oikukas eläin. Lumos ei polveutunut yhtään hassummasta suvusta ja tamma oli rakenteellisesti kuin tehty esteradoille. Alunperin Lumoksesta kaavailtiinkin estehevosta ja tammaa käytettiin erinomaisella valmentajalla aktiivisesti. Valmennus alkoi tuottaa tuloksia, joten ratsukko aloitti kisakautensa. Lumos pärjäsi hyvin vaihtelevasti, sillä tamman oikukas luonne teki asioista hankalia. Ei ollut yllätys jos tamma sijoittui häntäpäähän ja toisinaan kärkikolmikkoon. Pian omistaja ymmärsi, että Lumos oli riskialtis kilparatsu, joten päätettiin kokeilla jospa tamma soveltuisin paremmin siitostammaksi. Tamma astutettiin monia kertoja, mutta tuloksetta. Lumos ei vain tiinehtynyt. Lopulta tamma käytettiin eläinlääkärillä, jossa selvisi että tiinehtymisen mahdollisuus oli hyvin pieni. Ei ollut järkeä käyttää kalliita ulkopuolisia oreja, joten Lumosta yritettiin astuttaa säännöllisin väliajoin tilan omalla orilla. Useita yrityksiä myöhemmin tamma tiinehtyi kuin tiinehtyikin. Lumos varsoi tammavarsan, joka jäi tamman viimeiseksi.

eei. Obliviate oli kimo pienikokoinen ori, jota epäiltiin kirjavaksi. Vuodenajasta riippuen orin karvasta erotti hämärästi tobianoa muistuttavia kuvioita. Orin suku oli täynnä kimoja, joten oli mahdotonta sanoa asiaa varmaksi. Obliviatea ei ehditty geenitestata ennen orin menehtymistä. Ori oli elinaikanaan rohkealuontoinen hevonen, joka ylitti pelotta minkä tahansa esteen. Obliviate menestyi ympäri Eurooppaa hyvin kisatuloksin, toisinaan oria nähtiin myös Yhdysvalloissa asti. Obliviate kilpaili useita vuosia aktiivisesti, ori oli kestävä ja palautui nopeasti mikä mahdollisti tiuhaan kilpailemisen. Kisataukojen lomassa Obliviate oli myös jalostuskäytössä. Ori oli suhteellisen suosittu jalostusori ja Obliviaten jälkeläismäärä oli lähes sadassa lukemassa.

eee. Finite Incantatem oli ruunikko suurikokoinen tamma, joka ei rakenteeltaan ollut kauneimpia hevosia, mutta tammalla oli sydän kohdillaan. Finite Incantatem rakasti todella hyppäämistä ja se myös näkyi, mutta Finite Incantatem stressaantui paljon pitkistä kisamatkoista, joten kisaustahti oli hyvin maltillinen. Se ei kuitenkaan omistajalle riittänyt pidemmällä tähtäimellä. Lopulta Finite Incantatem myytiin eteenpäin omistajan löytäessä uuden kilparatsun. Finite Incantatemin osti kasvattaja, joka kiinnostui tamman erikoisemmasta suvusta. Finite Incantatem oli hyvin hedelmällinen ja tamma varsoi lähes joka vuosi.

© VRL-00096


Jälkikasvu

Syntymäaika Varsa Emä Omistaja
20.07.2017 o. Chicago Bree Kida

Kilpailut

ERJ sijoituksia 73

01.02.2014 - 150cm - 1 / 40 - Solo
03.02.2014 - 150cm - 2 / 40 - Solo
03.02.2014 - 150cm - 1 / 30 - Aeon
04.02.2014 - 150cm - 4 / 40 - Solo
06.02.2014 - 150cm - 1 / 40 - Carbon Sporthorses
07.02.2014 - 150cm - 3 / 40 - Carbon Sporthorses
07.02.2014 - 160cm - 2 / 40 - Carbon Sporthorses
07.02.2014 - 150cm - 2 / 30 - Aeon
07.02.2014 - 150cm - 5 / 80 - Jadessa Warmbloods
07.02.2014 - 150cm - 5 / 30 - Dark Side Trakehners
08.02.2014 - 150cm - 2 / 30 - Dark Side Trakehners
08.02.2014 - 150cm - 2 / 30 - Aeon
08.02.2014 - 150cm - 1 / 30 - Revenance
09.02.2014 - 160cm - 4 / 40 - Carbon Sporthorses
09.02.2014 - 150cm - 2 / 80 - Kilpailukeskus Ginger
09.02.2014 - 150cm - 1 / 80 - Kilpailukeskus Ginger
10.02.2014 - 150cm - 2 / 30 - Silverlode
10.02.2014 - 150cm - 5 / 80 - Jadessa Warmbloods
10.02.2014 - 160cm - 1 / 80 - Jadessa Warmbloods
11.02.2014 - 150cm - 6 / 80 - Jadessa Warmbloods
11.02.2014 - 160cm - 2 / 40 - Carbon Sporthorses
12.02.2014 - 150cm - 8 / 80 - Jadessa Warmbloods
12.02.2014 - 150cm - 7 / 80 - Kilpailukeskus Ginger
12.02.2014 - 160cm - 4 / 30 - Silverlode
12.02.2014 - 150cm - 1 / 30 - Aeon
12.02.2014 - 160cm - 3 / 30 - Kirbera
13.02.2014 - 160cm - 6 / 40 - Trushes
13.02.2014 - 150cm - 7 / 80 - Kilpailukeskus Ginger
13.02.2014 - 160cm - 1 / 80 - Jadessa Warmbloods
14.02.2014 - 150cm - 5 / 40 - Carbon Sporthorses
14.02.2014 - 160cm - 5 / 30 - Kirbera
15.02.2014 - 160cm - 3 / 30 - Silverlode
15.02.2014 - 160cm - 3 / 40 - West Coast Warmbloods
15.02.2014 - 150cm - 5 / 80 - Jadessa Warmbloods
16.02.2014 - 150cm - 1 / 80 - Kilpailukeskus Ginger
17.02.2014 - 160cm - 2 / 30 - Kirbera
18.02.2014 - 150cm - 5 / 40 - Ponipallero
19.02.2014 - 160cm - 2 / 30 - Navelina
19.02.2014 - 160cm - 5 / 30 - Aeon
20.02.2014 - 150cm - 4 / 30 - Aeon
20.02.2014 - 150cm - 6 / 40 - Ponipallero
21.02.2014 - 150cm - 3 / 50 - Kilpailukeskus Ginger
21.02.2014 - 150cm - 1 / 30 - Navelina
21.02.2014 - 160cm - 4 / 50 - Trushes
21.02.2014 - 160cm - 4 / 50 - Tuuliharja
22.02.2014 - 150cm - 7 / 50 - Tuuliharja
22.02.2014 - 160cm - 5 / 40 - West Coast Warmbloods
22.02.2014 - 160cm - 4 / 30 - Navelina
23.02.2014 - 150cm - 2 / 30 - Navelina
23.02.2014 - 160cm - 1 / 30 - Navelina
23.02.2014 - 160cm - 5 / 30 - Silverlode
23.02.2014 - 160cm - 2 / 30 - Kirbera
23.02.2014 - 160cm - 1 / 50 - Kilpailukeskus Ginger
25.02.2014 - 160cm - 1 / 30 - Navelina
25.02.2014 - 160cm - 6 / 50 - Ramya Ranch
25.02.2014 - 150cm - 5 / 50 - Tuuliharja
26.02.2014 - 160cm - 6 / 50 - Tuuliharja
27.02.2014 - 160cm - 3 / 50 - Ramya Ranch
27.02.2014 - 160cm - 6 / 50 - Kilpailukeskus Ginger
28.02.2014 - 150cm - 3 / 30 - Silverlode
01.03.2014 - 160cm - 1 / 30 - Silverlode
01.03.2014 - 160cm - 1 / 30 - Navelina
02.03.2014 - 160cm - 1 / 30 - Navelina
02.03.2014 - 160cm - 5 / 30 - Kirbera
02.03.2014 - 160cm - 3 / 40 - Carbon Sporthorses
05.03.2014 - 150cm - 6 / 40 - Carbon Sporthorses
08.03.2014 - 160cm - 2 / 30 - Rêve de Haussea
13.03.2014 - 150cm - 5 / 30 - Rêve de Haussea
13.03.2014 - 160cm - 2 / 30 - Jadessa Warmbloods
16.03.2014 - 160cm - 2 / 30 - Jadessa Warmbloods
16.03.2014 - 160cm - 5 / 30 - Rêve de Haussea
20.03.2014 - 160cm - 1 / 30 - Jadessa Warmbloods
20.03.2014 - 160cm - 2 / 30 - Jadessa Warmbloods

Päiväkirja

01.12.2018, estevalmennus

kirjoittanut Veera R., 277 sanaa

Hannoverori Ciriano oli jo kentällä kävelemässä, kun saavuin. Oria en tunnistanut itsessään, mutta päättelin näin selässä olevasta ratsastajasta, joka näytti itselleni tutulta. Olin aiemmin valmentanut Sanchezin tammaa Wandaa meidän tallillamme, mutta nyt olin saapunut Sanchezin puitteisiin, sillä tällä piti niin kiirettä oman tallinsa parissa, ettei hänellä ollut tällä viikolla lainkaan ylimääräistä aikaa ajella puolitoista tuntia tallillemme valmentautumaan. Tervehdin ratsastajaa ja rupesin heti kasaamaan ratsukolle verryttelyesteitä, sillä ori näytti jo sen verta hionneen, että kaikki askellajit oli jo käyty läpi. Rakensin kentälle ravikavaletit, ristikon ja pienen pystyn, jonka pääsisi myös ravissa yli. Kehotin ratsukkoa näyttämään, miten nämä esteet ravissa hoituisivat.

Ori oli hieman tahmean oloinen, etenkin kavaletit meinasivat kolista. Yksittäiset esteet sen sijaan menivät tyylikkäästi ravissakin. Pidensin kavaletit laukkaväleille ja korotin hieman esteitä. Nyt ratsukko joutui kaarrellessaan tekemään laukanvaihdoksetkin. Ciriano ei heti päässyt tehtävästä jyvälle ratsastajansa kanssa ja laukanvaihdokset menivät raviaskeleen kautta. Tästä syystä pistin ratsukon kiertämään uraa ja tekemään kummallakin pitkällä sivulla kaksi laukanvaihtoa. Nyt kumpikin pystyi keskittymään yhteen asiaan kerrallaan ja asia saatiin tahkottua kummallekin läpi. Seuraavaksi korotin verkkaesteet pystyiksi ja kasasin kavaleteista okserin. Nyt ratsukon tehtävänä oli ensiksi hakea isojen kaarteiden avulla mahdollisimman suorat linjat esteille, josta lähdettäisiin seuraavaksi hakemaan lyhyenpää ja nopeampaa reittiä esteille. Ratsukolle isot linjat oli helppoja ja ratsastaja osasi hienosti käyttää koko tilan hyväkseen. Kun esteelle tultiin pidemmältä suoralta, kerkesi orikin varautuman hyppyyn ja muutaman kerran huomasin, että ori hieman alkoi epäröimään ennen estettä, kun sillä oli liikaa aikaa miettiä. Ratsastaja oli kuitenkin kokoajan tilanteen tasalla ja ei päästänyt oria livahtamaan töistä. Lyhyen reitin hakeminen oli selkeästi tälle ratsukolle helpompaa ja esteiden yli loikattiinkin lähes poikittain. Otimme muutamat hyvät hypyt ennen kuin kehotin ratsastajaa siirtämään ratsunsa raviin ja antamaan pidempää ohjaa.


23.11.2018, estevalmennus

kirjoittanut Jannica, 270 sanaa

Varmistin ennen paikanpäälle saapumistani, että kännykässä näkyi sama aika valmennukselle. Sitten karautin hotellilta Sanchezin tiluksille pitämään muutaman valmennuksen sovitusti. Ratapiirrosta suunnittelin päässäni kaartaessani parkkipaikalle tyylikkäästi pari minuuttia myöhässä, kuinkas muutenkaan. Ilma oli mukavan syksyinen, ei kuitenkaan vielä liian kylmä viima, joten päätimme hypätä kentällä, jonne ratsukko oli jo mennyt edeltä verryttelemään. Aloittelimme huolellisen alkuverkan jälkeen puomi- ja kavalettityöskentelyllä, saitte tulla ravissa ihan keventäen suoralla uralla pitkän linjan puomeja, joiden perään tultiin hieman korotetut puomit kahdeksikolla. Näitä kahdeksikon puomeja saitte tulla myös muutaman laukkakierroksen ja ympyröiden jälkeen laukassa. "Muista pitää sisäpohkeella vauhtia yllä, tää on nyt vähän vaikeampaa kuin suoralla uralla, etenkin kun ympyrä on näin pieni, keskittymistä vaan mukaan enemmän!" komensin, kun molemmilla huomio tahtoi herpaantua kentän ulkopuolisiin asioihin. Loppuun ennen varsinaisia esteitä otettiin vielä kavaletteja niin että toinen pää oli aina ylhäällä ja vastaavasti seuraavan kavaletin toinen puoli.

Tämä oli kuitenkin ratsukolle selkeästi tuttu harjoitus, eikä siihen sen enempää aikaa siten uhrattu. Saatuamme hevosen lämpimäksi otettiin suuremmilla korkeuksilla perustehtävää, joiden jälkeen saitte tulla muutamia erikoisesteitä. Kaivoin varastosta vesimaton, jonka asetin sarjaesteen molemmille ensimmäisille osille. Alkuun laitoin vaatimattomat 80cm korkeutta, koska ajattelin, että Ciriano saisi rauhassa katsella esteitä ennen kuin nostaisimme pientä rataamme. Viimeinen este radalla sijaitsi hankalassa paikassa kentän keskellä ja sinne piti ratsastaa yhdeksänkymmenen asteen kulmassa. Ensimmäisellä kerralla tie pääsi yllättämään teidät molemmat ja hypystä tuli hieman hassu. Seuraava kerta oli kuitenkin huolellisimmin valmisteltu ja onnistui paremmin. Lopuksi koko rata nostettiin vielä 120 senttimetriin, jolloin etenkin viimeinen este tuotti sen verran ongelmia, että se päädyttiin laskemaan vielä parikymmentä senttiä alemmas, jotta saatiin viimeisestä hyppykierroksesta sujuva. Loppuverryttelyt saitte tehdä kaikessa rauhassa siirtäessäni puomeja ja estetarvikkeita takaisin varastoon kentän vieressä.